Aphrodite, de godin van liefde, schoonheid, plezier en voortplanting. Het is het thema wat dit prachtige eiland maakt. Geniet van het mooie landschap, prachtige zandstranden en de levendige all-inclusive resorts. Ontdek de schoonheid van de culturele mix van het land. Een eiland om heerlijk te ontspannen en genieten. Maar ook cultuur, theater, geschiedenis en activiteiten, zoals: Bergbeklimmen, mountainbiking, golfen, zeilen, windsurfen, duiken, snorkelen, bungee jumpen, diepzeevissen of een bezoek aan het waterpark.
Zonvakantie en strandvakantie op Cyprus
Cyprus heeft een verscheidenheid aan stranden. Van afgezonderde baaien en zandstranden tot rotswanden welke diep in het heldere water rijken. Een beleving om niet te vergeten voor jong en oud. Het is onwaarschijnlijk dat je nooit terugkeert naar het land van de liefde en schoonheid.
Klimaat Cyprus
Er is bijna het gehele jaar door volop zon in Cyprus. Het land kent gematigde temperaturen. Met een minimum van 12°C in de winter en een maximum van 36°C in de zomer. Er valt weinig regen, in het hoogseizoen komt regen eigenlijk helemaal niet voor.
Wanneer de beste zonvakantie op Cyprus
De warmste periode is van mei t/m oktober, met een heerlijke temperatuur van gemiddeld 30°C. In deze periode is de kans op regen nihil. In de maanden april en november zal de gemiddelde temperatuur rond de 20°C liggen en is er kans op een bui. In de winterperiode, van december t/m maart is het een stukje frisser, namelijk gemiddeld 15°C. De kans op regen is ook een stuk groter, namelijk 5 tot 10 dagen regen per maand. Al met al is er eigenlijk het hele jaar door een mooie zonvakantie mogelijk.
Culinaire keuken Cyprus
Op Cyprus houdt men van lekker eten onder het genot van een goed drankje. Een sociale bijeenkomst of conversatie gaat niet zonder een kopje koffie of een snackje. De inwoners van Cyprus gaan ook graag met groepen samen eten, vooral in het weekend. Door de cultuur mix op Cyprus is er een unieke combinatie ontstaan van Griekse, Turkse, Arabische en Engelse gerechten. Het is dan ook gebruikelijk om bij een maaltijd van alles wat te eten.
De Meze is eigenlijk hoe er op Cyprus een maaltijd wordt genoten. Een mix van allerlei kleine hapjes. Dit maakt het makkelijk voor toeristen om alles te kunnen proeven wat de Cyprische keuken te bieden heeft. Nog een voordeel van de Meze is dat er altijd wel wat lekkers voor iedereen is. Een typisch lokale delicatesse, welke altijd onderdeel is van de Meze, is Halloumi kaas. Gemaakt van geitenmelk en tijm. Er wordt bij elk gerecht brood (Pita) geserveerd. Gerechten zijn lekker gekruid maar niet scherp. Dus goed geschikt voor de Hollandse maag welke mild gewend is.
Om je een indruk te geven, van wat je op de eettafel tegen kan komen, hebben wij een kleine lijst samengesteld: Heerlijke salades (gemaakt van kool, sla, selderij, tomaat, olijven, komkommer, kaas en kruiden), Hiromeri (gerookte ham), Hummus (kikkererwtenpuree), Kleftiko (lamsvlees gebakken in olie), Keftedes (gefrituurde gehaktballetjes), Pastourmas (knoflookworstjes), Pilafi (soep van kippenbouillon, vermicelli en tarwekorrels), Souvla (geroosterde blokjes vlees op spies), Souvlakia (gegrild vlees), Sheftalia (gegrilde worstjes), Stifado (stew van rundvlees of konijn met ui), Talattouri (saus van yoghurt, komkommer en pepermunt) en nog veel meer lekkers waar je de vingers bij aflikt.